Utgangspunktet er rett og slett fantastisk: Vi lever stadig lengre – mye lengre enn tidligere generasjoner. Og ikke bare det: Vi blir friskere – og dermed i stand til å bo hjemme mye lenger enn hva som var vanlig tidligere. Problemet er at vi får noen utfordringer tidligere generasjoner ikke har hatt.

Diagnose: Ensomhet.

Selv om helsa er god nok til å kunne bo hjemme, er den ofte for dårlig til å leve like aktivt som i yngre år. Turene ut blir færre. Følelsen av isolasjon blir sterkere. Den gode praten over en kaffekopp blir sjeldnere.

Diagnose: Samvittighet.

De nære pårørende befinner seg ofte langt unna – ofte en lang reise unna – der de er fanget i sin egen hverdag, preget av den kjente tidsklemma mellom forpliktelser i hjemmet og forventninger på jobb. I denne hverdagen river samvittigheten ekstra i hjertet, for en bestefar eller ei bestemor som burde blitt besøkt langt oftere enn hverdagen gir mulighet til.

Videosamtaler kan ikke erstatte en varm klem eller ei hånd som stryker over hår og kinn. Men videosamtalen er et veldig godt alternativ på de dagene som går mellom hver gang det er mulig å reise på besøk – der bestemor med egne øyne får se minstegutten gå sine første skritt eller høre minstejenta si sine første ord. Og videosamtalen er også et godt alternativ som verktøy for de to gamle gubbene som rett og slett bare vil se hverandre i øynene mens de utveksler skrøner over kaffekoppen – slik de har pleid å gjøre i alle år.

Ønsker du å finne ut av hvordan en hel familie kan få tilgang på et system for videosamtaler?

Mariann Gansmoe
tlf. 911 92808
mail: mariann@easymeeting.net

Ring Mariann på video