…MEN TIDSKLEMMA VAR IKKE ULØSELIG

Videomøter kan være verktøyet som bringer deg ut av knipa mellom forpliktelser hjemme og forventninger på jobb.

Ingen trenger noen nærmere beskrivelse av hva «tidsklemma» består i, for alle som har opplevd dette kjenner godt til følelsen av utilstrekkelighet på nær sagt alle fronter i livet – enten det er kunder som trenger hjelp, arbeidsgiveren som trenger innsats, huset som trenger vask eller barn som gjerne ønsker oppmerksomhet fra mamma og pappa.

Pust med magen – og ta med deg tre viktige påminnelser.

1: Husk at det er forskjell på travelt og stress!

Å ha det travelt er faktisk helt fantastisk! Dette gjør livet spennende og mangfoldig, og det er dette som gjør at du får brukt deg selv og dine evner. Stress er derimot direkte helseskadelig! Stress oppstår når du ikke lenger selv har kontroll over travelheten eller hvilken belastning du utsetter deg selv og helsa di for. Du trenger å rydde opp i hvilke bekymringer og gjøremål som stjeler unødvendig mye av oppmerksomheten din.

2: Husk at det er forskjell på viktig og mindre viktig!

Det finnes absolutt gjøremål og møter som er så viktig at de krever fysisk tilstedeværelse, og det er viktig at du gjør deg selv i stand til å prioritere disse. Samtidig vet du at det slett ikke er alle møtene som er like viktig. Veldig mange møter lar seg gjennomføre som videomøter, uten mer kompliserte forberedelser enn at du ringer inn til møtet fra nettbrett, smarttelefon eller datamaskinen – på samme enkle måte som når du tar en telefonsamtale.

Ofte er det de siste møtene i løpet av arbeidsdagen som virkelig får timeplanen til å krasje, korthuset til å rase sammen og tidsklemma til å stramme seg; møtet i seg selv ble kanskje ikke mer enn fem minutter lengre enn planlagt, men det var disse fem minuttene som gjorde at du havnet midt i rushtrafikken på vei hjem, og til slutt kom en halv time for sent til skoleforestillinga.

Det er disse opplevelsene du kan unngå ved en mer aktiv bruk av videomøter.

3: Husk at du selv må være sjefen i ditt eget liv.

Bruk av videomøter kan gjøre deg mer effektiv, men det er du selv som må håndtere effektiviteten med vett og forstand. Hvis du fyller opp den frigjorte tiden med enda flere møter, gir du ris til egen bak. For det første sparer du ikke tid, og tidsklemma vil raskt vise seg å være like stram som før. For det andre blir du ikke lenger i stand til å prioritere det som er viktigst. Enten det er tid til deg selv og familien din – eller de viktigste kundene og de viktigste møtene.

Hensikten med videomøter som verktøy er at de skal løse problemer – ikke skape nye.

Ønsker du en prat om hvilke muligheter video kan gi?

Mariann Gansmoe
tlf. 911 92808
mail: mariann@easymeeting.net

Ring Mariann på video

Norge
Easymeeting AS
Forskningsparken 
Sykehusveien 21-22
9019 Tromsø
 
USA
93 Shennecossett
Rd Groton, CT
06340 USA
nb_NONorsk bokmål
en_USEnglish es_ESEspañol nb_NONorsk bokmål
0aksjer
Del via
Kopier link