Hvordan skape gode videomøter?

Her er seks tips til hvordan du kan gjennomføre gode møter.

Hans Johan Tofteng, administrerende direktør i Easymeeting AS.

Hvor ofte blir ikke møter ødelagt av “dårlig teknologi”?
De andre hørte meg ikke, jeg så knapt de andre deltakerne, det var mye hakking og støy i møtet…  Du kjenner deg kanskje igjen? Det gjør faktisk jeg også!

Her er noen tips til hvordan du kan bidra til et godt møte: 

1: Finn et stille og uforstyrret sted.

Ikke ta styremøtet fra trikken eller fra baren på Grand – støyen vil oppleves forstyrrende for de andre møtedeltakerne, og det kan være vanskelig å konsentrere seg. Sett av tid og finn en rolig plass for møtet – det er GULL.

2: Sjekk internettforbindelsen på forhånd!

Er internettforbindelsen din stabil nok til å delta i et videomøte? Du bør ha 1-2 Mbs for å kunne ha et videomøte med god kvalitet. 4G fungerer utmerket, men et dårlig nettverk på kafeen på hjørnet er ikke å anbefale. Du har mulighet til å sette ned hastigheten/kvaliteten på videosamtalen – jeg justerer ned hastigheten/kvaliteten når jeg bruker 4G og hotell-/gjestenett.

3: Looking good: Sørg for riktig lys!

Finn en plass med ryddig bakgrunn og godt lys. Demp gjerne motlys med en gardin så du slipper å “myse”, og unngå at du selv sitter med ryggen mot et vindu; da får ikke de andre deltakerne sett annet en bare konturene av deg. Kanskje bør ikke klesvasken henge rett bak deg…eller andre ting som kan bidra til at de andre møtedeltakerne blir avledet til helt andre ting enn det du prøver å formidle.

Kle deg slik du ville gjort om du var fysisk tilstede i møtet.

4: Husk at god lyd er det viktigste for et godt møte!

Det er slitsomt å ikke høre hva deltakerne i møtet sier, og dette gjelder selvsagt i videomøter som for alle andre møter. Her er en enkel regel: Du må sitte så nært at du kan TA på mikrofonen. Jo nærmere mikrofonen er, jo bedre lyd. Jeg anbefaler å bruke hodetelefoner/headset for best mulig lyd. Om flere personer samles rundt samme datamaskin, bør (MÅ) man bruke en konferansemikrofon (mikrofonen på enhver PC er laget for å dekke EN person som sitter rett foran). Finn ut hvordan du slår mikrofonen av/på (mute) og bruk denne aktivt. Har du ikke noe å si, slå av mikrofonen. Husk at “klikking/tasting” på tastaturet høres veldig godt om mikrofonen påslått.

5: Husk at øvelse gjør mester!

Vær ute i god tid, sjekk eget bilde og vær klar til avtalt tidspunkt. Øv for å bli god på de verktøyene du bruker. Ikke ta ting på sparket! Det er både irriterende og svært synlig for de andre deltakerne i møtet. Dersom denne møteformen er ny for deg, anbefaler jeg å gjøre en test i forkant av møtet. Ta kontakt med våre hyggelige møteverter – du kan teste at lyd, bilde og visning av presentasjon fungerer. Møtevertene gir også gode råd for hvordan du kan lykkes med digitale møter. Gå til www.easymeeting.net og søk opp Easymeeting Support eller tast inn Easy# 900. Klikk på kamerasymbol, og du kobles med i møtet. Dersom du vil kontakte Easymeeting Support på telefon kan du ringe + 47 4000 4887.

6: Keep it simple!

Jeg har deltatt på tusenvis av videomøter (styremøter, prosjektmøter, kundemøter, medarbeidersamtaler, intervjuer) og i flertallet av møtene bruker jeg kun video. Det er faktisk få ganger jeg har delt dokumenter og presentasjoner “on the fly”. De gangene jeg har delt presentasjoner, har jeg alltid testet i forkant at det fungerte.

Du kan lære mer om effektive møter og hvilket utstyr som fungerer godt med Easymeeting – enkle møter for alle!

Norge
Easymeeting AS
Forskningsparken 
Sykehusveien 21-22
9019 Tromsø
 
USA
93 Shennecossett
Rd Groton, CT
06340 USA
nb_NONorsk bokmål
en_USEnglish es_ESEspañol nb_NONorsk bokmål
0aksjer
Del via
Kopier link