De aller beste øver mest

De brukerne som oftest spør om hjelp til videomøtene sine, er ikke nødvendigvis de som behersker møteformen dårligst.

Veronica Håkaby oppfordrer arrangørene av videomøter til å øve på forhånd, og gjøre seg trygg på verktøyet.

– Det er fristende å si at det faktisk er det motsatte som er tilfelle: De som er veldig flinke, er blitt dyktig fordi de har øvd seg mye, sier Veronica Håkaby.

I løpet av 14 år som møtevert har hun hjulpet Easymeeting-kundene til å oppnå maksimal gevinst fra sine videomøter, og hun har fulgt utviklingen – både den teknologiske utviklingen og kundenes egen utvikling.

To hovedgrupper henvendelser

– Jeg kom til Easymeeting med 10 års erfaring fra jobb i reisebyrå. Det var ikke teknologisk bakgrunn som førte meg til Easymeeting, men at Easymeeting ønsket å styrke seg på service. Slik er det fortsatt: Jeg er stadig vekk servicedrevet, ikke teknologidrevet, men etter 14 år med daglig erfaring har jeg selvsagt tilegnet meg kunnskap som gjør meg enda bedre i stand til å yte service, sier hun.

Og de kundene som kontakter henne, kan grovt sett deles inn i to grupper.

■■■ Nybegynnere og urutinerte – og «de rustne», som ikke hadde drevet med videomøter på en stund.

■■■ «Perfeksjonistene» – som ønsker hjelp til å overgå forventningene til deltakerne.

«Noen møter er selvsagt viktigere enn andre, og dette gjelder selvsagt også for videomøter.»

Veronica Håkaby

– Den første gruppa har jo spørsmål og utfordringer som er ganske gjenkjennelig, og som vi får løst veldig fort. Det handler om hjelp til å ringe inn og sikre seg deltakelse i møtene, eller hjelp til å få andre deltakere inn, for eksempel. Den andre gruppa har spørsmålsstillinger som er litt mer varierte, og som kan by på spennende utfordringer, forteller hun.

I disse tilfellene handler det ofte om mer enn rutinepregede møter, eller videomøter med interne eller velkjente deltakere.

Videreutvikler møteformen

– Noen møter er selvsagt viktigere enn andre, og dette gjelder selvsagt også for videomøter. Noen ganger består møtene av eksterne parter, ting står på spill, det kan handle om viktige salgsfremstøt, eller temaer som har betydning for kunderelasjoner og omdømme. I slike tilfeller tør naturligvis ikke møtearrangøren at noe skal overlates til tilfeldighetene. Da er ambisjonen rett og slett at møtet skal være perfekt, forteller hun.

– Er det noe som særpreger «perfeksjonistene»?

– Jeg vet ikke om jeg har grunnlag for å gi noen klar karakteristikk over hvem «perfeksjonistene» er, for det er en veldig sammensatt gruppe. Men jeg har vel et klart inntrykk av at damer mer enn menn er opptatt av å teste ut at alt fungerer i god tid før møtet skal starte.

«De som øver så mye at de gjennomfører videomøtene til perfeksjonisme, er jo også med på å videreutvikle dette som møteform»

Veronica Håkaby

– Kan disse henvendelsene oppleves som mas?

– Nei, absolutt ikke. For det første pleier vi å oppfordre alle om å gjennomføre testing før møtene. For oss er det aller viktigste at alle får en god opplevelse av videomøter gjennom Easymeeting, og da bidrar vi gjerne. Og de som øver så mye at de gjennomfører videomøtene til perfeksjonisme, er jo også med på å videreutvikle dette som møteform, og det er selvsagt en prosess vi ønsker å være med på og bidra til, sier hun.

Norge
Easymeeting AS
Forskningsparken 
Sykehusveien 21-22
9019 Tromsø
 
USA
93 Shennecossett
Rd Groton, CT
06340 USA
nb_NONorsk bokmål
en_USEnglish es_ESEspañol nb_NONorsk bokmål
0aksjer
Del via
Kopier link